REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeská polévka z jablek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocná polévka servírovaná teplá spolu s brambory uvařenými na loupačku, nebo studená, s krajíčky chleba.


Ingredience:
6 ksvelkých nakyslých jablek
1 lžícehladké mouky
1 dlsladké smetany
1 lvody
cukr podle chuti

Postup:

1. Omytá jablka nakrájíme na menší kousky, dáme vařit do mírně osolené vody a vaříme, dokud se nerozvaří
2. Polévku prolisujeme přes sítko s malými oky, zahustíme moukou, kterou rozmícháme ve smetaně, povaříme a dle chuti osladíme
3. K teplé polévce se přikusují brambory uvařené na loupačku, ke zbylé studené polévce chutná krajíček chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy