REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeská kulajda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta oblíbené hutné polévky s houbami, ke konci vaření zjemněné smetanou a máslem. Recept našich babiček a prababiček.


Ingredience:
300 ghub (hřibovité, lišky)
4 ksvětší brambory
4 kskiličky nového koření
1 kscibule
1 ksbobkový list
1,5 lvody
2 dlsladké smetany
2 lžícemladého nasekaného kopru (lze použít i sterilovaný)
1 vrchovatá lžičkamásla
hladká mouka
kmín
ocet
sůl
Ostatní:
vejce uvařená na tvrdo

Postup:

1. Houby nakrájíme na kostičky nebo plátky, dáme do hrnce, přidáme nakrájené brambory a nadrobno nakrájenou cibuli, vše zalijeme vodou
2. Přidáme bobkový list, nové koření a kmín, osolíme, vaříme doměkka
3. Vyjmeme bobkový list a nové koření, sladkou smetanu rozmícháme s hladkou moukou, vlijeme do polévky, přidáme nasekaný kopr a krátce povaříme
4. Hotovou polévku zjemníme máslem, ochutíme octem a přisolíme
5. Polévku nalijeme do talířů a vložíme čtvrtky pokrájených vajec.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy