REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí kýta na jalovci s noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Srnčí kýta potřená drceným jalovcem, prošpikovaná slaninou, pečená doměkka se zeleninou a kořením, podávaná s noky.


Ingredience:
800 gsrnčí kýty
100 gslaniny
50 ghladké mouky
80 gmásla
100 mlčerveného vína
500 mlvývaru
2 ksbobkového listu
1 ksmrkve
1 kspetržele
1 kscibule
1/4 ksceleru
citronová šťáva
jalovec
celý pepř
tymián
nové koření
sůl
Na noky:
200 ghladké mouky
200 mlkysané smetany
2 lžícesádla
2 ksvajec
voda

Postup:

1. Očištěnou srnčí kýtu potřeme drceným jalovcem, necháme 2 dny odležet a pak ji prošpikujeme slaninou a mírně osolíme
2. Očištěnou mrkev, petržel i celer nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, vše osmahneme na rozpuštěném másle, přidáme veškeré koření, vložíme kýtu, podlijeme trochou vývaru a v předehřáté troubě pečeme doměkka za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem
3. Měkké maso vyndáme, nakrájíme, šťávu zalijeme zbytkem vývaru, zahustíme hladkou moukou, dobře promícháme, provaříme 15 minut, nakonec přilijeme víno, citronovou šťávu, přecedíme, podle potřeby dochutíme solí, maso vrátíme zpět a už jen prohřejeme
4. Do nízkého kastrolu dáme trochu vody a přidáme sádlo, smetanu, vejce i mouku dobře rozmícháme, lžící vykrajujeme noky, které vkládáme do kastrolku, přiklopíme a dusíme, až se voda vypaří a necháme noky dozlatova dopéci na sádle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy