REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy z vepřových palců

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky vepřové panenky v pikantní marinádě. Nabodnuté na špejli s kvalitní slaninou a cibulí, pečené v troubě na sádle a oleji.


Ingredience:
3 ksvepřových palců - cca 300 g
5 ksmenších cibulí
3 lžíceoleje
2 lžícesádla
1 lžícedijonské hočice
2 lžičkypepřového koření (Kotányi)
2 lžičkycitronové šťávy
1 lžičkacukru
100 mlvody
200 gšabatecké slaniny
sůl

Postup:

1. Olej, hořčici, cukr a citronovou šťávu prošleháme
2. Maso, respektive palce, což jsou konce vepřové panenky, nakrájíme na centimetrové plátky
3. Posypeme pepřovým kořením a naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici
4. Druhý den maso osolíme., slaninu nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka
5. Na špejle nebo kovové jehlice napichujeme střídavě maso, slaninu a cibuli – pokud nám něco zbyde, vložíme volně do pekáče, kam dáme také sádlo
6. Špízy naskládáme do pekáčku, podlijeme vodou, přiklopíme a vložíme do trouby
7. Pečeme cca hodinu na 200 °C a během pečení špízy otáčíme
8. Těsně před dohotovením sejmeme poklici a dopékáme na barvu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy