REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy s krevetami a olivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované ocásky z krevet, černé olivy, cherry rajčátka a další ingredience napíchané na grilovacích jehlách, grilované na roštu.


Ingredience:
16 ksvyloupaných ocásků z krevet
16 ksčerných oliv
2 ksstarší rohlíky
1 kschilli papričky
1 kscukety
1 kscitrónu
250 gcherry rajčátek
3 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekaných bylinek (kopr, bazalka)
1 lžícevegety

Postup:

1. Olivový olej promícháme s vegetou, nasekanými bylinkami, jadřince zbavenou a na jemno nasekanou chilli papričkou
2. Omyté krevety vložíme do připravené marinády a necháme 40-60 minut marinovat
3. Nejlépe den staré rohlíky a omytou cuketu nakrájíme na kolečka
4. Na kovové grilovací jehly střídavě napichujeme krevety, kolečka rohlíků a cukety, olivy a mini rajčátka
5. Špízy potřeme zbylou marinádou a na grilu zprudka pečeme asi 8 minut
6. Jednotlivé porce servírujeme ozdobené kolečky citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy