REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátový závin s lososem a houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný závin je skvělý jak studený, tak teplý. Tento je upečený z listového těsta naplněného špenátem, lososem, hříbky, olivami …


Ingredience:
1 balíčeklistového těsta
1 balenízmraženého špenátu
1 sáčekoliv
300 glososa
3 dlhřibů naložených v sladkokyselém nálevu
1 ksvětší cibule
1 ksvejce
celerová nať
česnek
hladká mouka
sojová omáčka
kmín
chilli koření
pepř
sůl

Postup:

1. Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto na tenký plát, ten potřeme podušeným špenátem, poklademe na kostičky pokrájeným lososem a houbami, které propláchne od sladkokyselého nálevu
2. Přidáme pokrájené olivy a nadrobno nakrájenou cibuli i česnek, vše ochutíme solí, pepřem, chilli kořením, zakápneme sojovou omáčkou
3. Troubu předehřejeme na 190-200 °C, těsto opatrně srolujeme do tvaru závinu a upečeme dozlatova na plechu vyloženém pečícím papírem, během pečení potíráme žloutkem, ke konci pečení závin ještě posypeme kmínem a celerovou natí.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy