REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátový salát s nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento salát chutná skvěle studený, ale i teplý!


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
500 gcherry rajčátek
200 gplátkové anglické slaniny
100 gnivy nebo roquefortu
4 hrstibaby špenátu
1 hrstbazalkových lístků
5 lžicvlašských ořechů
1 ksstroužek česneku
trochu olivového oleje
černý mletý pepř
sůl
Na zálivku:
4 lžíceslunečnicového oleje
2 lžícevinného octa

Postup:

1. Omytá, okapaná a na půlky nakrájená rajčátka dáme do malého pekáčku, potřeme je propasírovaným česnekem, osolíme, dochutíme pepřem, pokapeme olejem a dáme péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 190 °C
2. Do trouby dáme na sucho péci i ořechy, po několika minutách zkřehnou, pak je nasekáme
3. Ve větší míse smícháme špenát a bazalku a lehce okořeníme
4. Plátky slaniny na sucho vysmažíme na pánvičce, pak slaninu zakápneme olivovým olejem, udržujeme v teple
5. Vinný ocet smícháme se slunečnicovým olejem, přivedeme k varu, pak zálivkou salát přelijeme
6. S rajčaty a slaninou promícháme ostatní ingredience těsně před podáním, povrch salátu zdobíme kostečkami nakrájeného sýra a ořechy.

Doporučení:

Studený salát můžeme na pánvičce na rozpuštěném másle nechat zvadnout a sýr rozpustit, promícháme a podáváme k masu nebo i samotné.

Poznámka:

Salát servírovaný studený můžeme doplnit i o další ingredience, jako o olivy, listy klasického salátu, snítky bylinek …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy