REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátové cannelloni II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny naplněné špenátem, přelité rajčatovou omáčkou a posypané mozzarellou, zapečené dozlatova.


Ingredience:
800 gčerstvého špenátu
400 gsýra ricotty
250 gtěstovin cannelloni
150 gsýra mozzarelly
2 lžíceolivového oleje
2 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 ksvelké cibule
špetka mletého muškátového oříšku
mletý pepř
bylinky na ozdobní
voda
sůl
Na rajčatovou omáčku:
500 gnakrájených rajčat
100 mlvody
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkacukru
2 ksvelkých cibulí
2 ksstroužků česneku
špetka mletého pepře
špetka soli

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě za občasného promíchání doměkka, scedíme je, necháme okapat a vychlanout
2. Oloupané prolisované stroužky česneku a oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozehřátém oleji, přidáme špenát, pod pokličkou dusíme asi 5 minut, pak přebytečnou vodu slijeme, vmícháme ricottu, vejce, sůl, muškátový oříšek, mletý pepř, promícháme a dáme stranou
3. Na omáčku zpěníme oloupané nadrobno nakrájené cibule i česnek, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr, vodu, sůl, mletý pepř, přivedeme k varu, snížíme teplotu, vaříme asi 10 minut a nakonec rozmixujeme dohladka
4. Do pekáčku nalijeme třetinu rajčatové omáčky, naskládáme cannelloni naplněné špenátem, přelijeme zbylou omáčkou a povrch posypeme nastrouhanou mozzarellou
5. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C dozlatova (asi 35 minut) a při podávání ozdobíme bylinkami.

Poznámka:

Těstoviny cannelloni jsou silnější trubičky, které se plní a zapékají.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy