REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová omeleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omeleta ze špenátu, hladké mouky, salámu a dalších ingrediencí, zapečená v troubě. Hodnota dvou porcí je 2317 kJ.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 gšpenátu
100 gpoloměkkého salámu
20 gcibule
10 goleje
10 ghladké mouky
2 lžícemléka
sníh ze dvou bílků
černý pepř
česnek
sůl

Postup:

1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek
2. Přidáme mrazený špenát, osolíme a okořeníme pepřem
3. Vmícháme na kostičky nakrájený salám, mouku i mléko
4. Nakonec opatrně vypracujeme tuhý sníh z bílků
5. Polovinu směsi dáme do vymazané a moukou vysypané pánve (bez držadla) a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, stejně upečeme i druhou omeletu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy