REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekáčci v pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept od tety Mirky z Třebechovic pod Orebem, buřty podlité černým pivem a zapečené spolu se zeleninovým lečem.


Ingredience:
1 kgšpekáčků
1340 gsterilované zeleninové lečo v sladkokyselém nálevu
5 ksstroužků česnek
1 ksvelké cibule
0,2 lčerného piva
plnotučná hořčice
grilovací koření
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Jednotlivé buřty podélně nakrojíme a naplníme plnotučnou hořčicí
2. Na plátky nakrájené stroužky česneku vložíme po třech kusech do každého zářezu
3. Špekáčky pak vyskládáme na předem vymaštěný pekáč
4. Pokladem je vrstvou leča včetně nálevu
5. Na závěr přidáme cibuli nakrájenou na plátky 6. Vše zalijeme pivem a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 45 minut při teplotě kolem 200 °C
7. Po vytažení z trouby ihned servírujeme, nejlépe s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Můžete použít i mražené lečo, pak ho musíte po rozmrazení smíchat s 750 ml kečupu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy