REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělský ptáček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepané hovězí zadní nebo hovězí roštěná, obložená plátky anglické slaniny, nožičkami tenkých párků, kousky vařených vajíček a proužky kyselých okurek, zamotaná do tvaru závitku, podušená doměkka. Závitky servírované přelité omáčkou vyrobenou ze šťávy z masa.


Ingredience:
6 ksplátků hovězího masa (hovězí zadní nebo roštěnka)
6 ksplátků anglické slaniny
3 ksnožky párků
2 kskyselé okurky
2 ksvelké cibule
1 ksvařené vejce
5 kskuliček nového koření
5 kskuliček celého pepře
150 gsádla nebo másla
3 lžícehladké mouky
mletý pepř
hořčice
sůl

Postup:

1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí
2. Na jednotlivé plátky masa dáme anglickou slaninu, půl nožičky párku, kousek vařeného vajíčka, proužek okurky, popřípadě i proužek cibule
3. Plátky masa zabalíme, upevníme párátky nebo ovážeme nití
4. Orestujeme ptáčky na másle ze všech stran, pak přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme
5. Přidáme koření, trochu podlijeme vodou a dusíme, za občasného míchání a podlévání, do měkka
6. Ptáčky a kuličky koření vyndáme, šťávu zahustíme moukou tak, že mouku předem rozmícháme v troše studené vody a za stálého míchání ji ve vařícím výpeku necháme rozpustit
7. Zahuštěnou omáčku necháme chvíli probublat, zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme, přidáme ptáčky a ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy