Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělský ptáček II.

Klasický recept našich babiček, hovězí zadní plněné párky, vejci, slaninou a okurkou.

Ingredience:
600 ghovězího zadního masa
80 gslaniny
60 gtuku nebo másla
2 kspárků
2 kskyselé okurky
2 ksvajec
1 kscibule
3 lžícehladké mouky na omáčku
plnotučná hořčice
mletý pepř
sladká smetana
hladká mouka
sůl

Postup:

1. Potřebujeme velký plátek krásného zadního hovězího masa, ten nakrájíme na plátky
2. Na pánvičce osmahneme párky, plátky slaniny
3. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky, cibuli na kolečka, okurky podélně rozkrojíme
4. Jednotlivé plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a pak plníme, kouskem párku, slaniny, okurku, čtvrtkou vejce a kolečkem cibule
5. Zamotané plněné plátky masa sepneme párátkem nebo svážeme nití a lehce obalíme v hladké mouce
6. Závitky pak orestujeme na tuku nebo na másle, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou 7. Když je maso měkké, ptáčky vyndáme a šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme předem rozmíchali 3 lžíce hladké mouky.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem, s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami, případně i s vařenými brambory.

Poznámka:

Dušení ptáčků urychlíme, pokud je připravíme v tlakovém hrnci.

Fotogalerie:


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy