REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Snídaně s jednohubkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu rafinovaná snídaně. Jednohubky jsou sice trochu pracnější, ale výsledek stojí zato!


Ingredience:
různé druhy chleba, veky, rohlíků
Na jednohubky se sýrovým krémem:
50 ggorgonzoly
2 lžícelučiny
čerstvá bazalka
jahody na ozdobu
Na jednohubky se šunkovým krémem:
50 gšunky
1 lžícezakysané smetany
1/2 lžičkyhořčice
1 lžíceřeřichy
Na jednohubky s máslovým krémem:
150 gmásla
50 gnasekaných vlašských ořechů
několik plátků tvrdého sýra
kuličky hroznového vína
šťáva 1/2 ks pomeranče
cayenský pepř
Na jednohubky se šunkou a hruškami:
50 gplátků šunky
1 kshrušky
šťáva z 1/2 ks citrónu
pepř

Postup:

Připravíme si sýrové jednohubky:
1. Umícháme nastrouhanou gorgonzolu spolu s lučinou a přimícháme čerstvou nasekanou bazalku
2. Pomazánku mažeme na kousky chleba zbavené kůrkyJednohubky se šunkovým krémem:
1. Na kostičky nakrájenou šunku rozmixujeme s lžící zakysané smetany, hořčicí a nasekanou řeřichou, můžeme okořenit
2. Pomazánku mažeme nejlépe na části krajíčků bílého chleba bez kůrkyPříprava jednohubek s máslovým krémem:
1. Povolené máslo smícháme s pomerančovou šťávou
2. Přidáme nasekané vlašské ořechy a mírně opepříme cayenským pepřem
3. Namazané kousky chleba obložíme plátky tvrdého sýra, ozdobíme kuličky hroznového vínaJednohubky se šunkou a hruškami:
1. Přepůlené krajíčky bílé veky obložíme plátky šunky a hrušky, které pokapeme šťávou z citrónu
2. Jednohubky lehce opepříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy