REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sněhové skořicové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Voňavé sladké rohlíčky připravené z mouky, cukru, másla, bílku, mandlí a skořice, obalené v moučkovém a skořicovém cukru.


Ingredience:
150 ghladké mouky
150 gmásla
100 gstrouhaných neloupaných mandlí
80 gmoučkového cukru
1 ksbílků
1 lžičkamleté skořice
Na obalení:
1 lžícemoučkového cukru
1 kssáčku skořicového cukru

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, moučkový cukr, změklé na menší kousky nakrájené máslo, bílek, mletou skořici, na jemno nastrouhané mandle, promícháme a vypracujeme těsto
2. Potom z těsta vytvoříme tenký váleček, nakrájíme na stejně velké kousky, které vytvarujeme do tvaru rohlíčků
3. Rohlíčky klademe na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme dorůžova (asi 8 minut)
4. Ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru promíchaným s moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy