REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová rýže s čerstvými houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoto bez masa – houby a koření dodají pokrmu ten správný šmrnc, smetana rizoto zjemní, petrželka a parmazán příjemně dochutí.


Ingredience:
200 gčerstvé hlívy ústřičné
100 mlsmetany ke šlehání
2 hrnkykachního vývaru (nebo jiného drůbežího
1 hrnek kulatozrnné rýže
1 ksstředně velké cibule
4 lžícemásla
2 lžícenasekané petrželky
1 lžičkasušeného česneku
1 lžičkadrceného kmínu
parmazán
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Dvě lžíce másla rozehřejeme, minutku v něm obalíme rýži, přidáme vývar a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do změknutí – v případě potřeby podlijeme
2. Cibulku nasekáme najemno a osmahneme na zbylých dvou lžících másla, přidáme očištěnou a naseknou hlívu spolu s pepřem, kmínem a sušeným česnekem
3. Po pěti minutách podlijeme dvěma lžícemi vody a dusíme do změknutí hub
4. Pak přilijeme smetanu, krátce zredukujeme a přidáme k rýži
5. Houbovou směs vmícháme do hotové rýže a přisypeme petrželovou nať
6. Na talíři posypeme parmazánem a dozdobíme petrželkou.

Doporučení:

Hlívu můžeme nahradit jinými houbami, vegetariáni použijí zeleninový vývar.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy