REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová omáčka s hrubozrnnou hořčicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snadná a neobvyklá omáčka z hrubozrnné hořčice se smetanou. Ochucená petrželkou, cukrem, solí a sušeným česnekem.


Ingredience:
250 mlsmetany ke šlehání
1 lžícehrubozrnné hořčice
sušený česnek
petrželová nať
bílý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Smetanu zahřejeme, ale nevaříme
2. Vmícháme do ní hrubozrnnou hořčici
3. Dochutíme cukrem a bílým pepřem a přivedeme k varu
4. Pomalým varem pak omáčku redukujeme do požadované hustoty
5. Podle chuti pak dosolíme a dopepříme
6. Nakonec vmícháme petrželku.

Doporučení:

Podáváme k rybám a drůbežímu masu (k minutkám). V případě potřeby můžeme při ohřívání lehce zředit mlékem. Použít můžeme i kopr nebo pažitku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy