REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová koprová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy chutné koprové omáčky.


Ingredience:
0,5 lsladké smetany
1/8 lmléka
3 lžícehovězího vývaru
2 lžíceocta
2 ksžloutku
2 kskostek cukru
40 ghrubé mouky
svazeček kopru
sůl

Postup:

1. Ve smetaně a mléce rozkvedláme hrubou mouku, žloutky, cukr a sůl
2. Hrnek postavíme do vodní lázně a za stálého šlehání svaříme na hustý krém
3. Kopr jemně usekáme, zalijeme 3 lžícemi hovězího vývaru a octem, v malém kastrůlku pak krátce povaříme
4. Do hotové omáčky přilijeme převařený kopr, omáčku prohřejeme a podáváme.

Doporučení:

Vodní lázeň si připravíme tak, že do většího hrnce, v kterém necháme vařit vodu, vložíme menší s pokrmem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy