REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený vepřový jazyk

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky uvařeného jazyka obalené v trojobalu a usmažené dozlatova, podávané s pikantní studenou omáčkou z různých ingrediencí.


Ingredience:
600 gvařeného vepřového jazyka
150 g hladké mouky
150 mlmléka
6 lžicstrouhanky
1 ksvejce
olej na smažení
sůl
Na omáčku:
2 lžícebílého jogurtu
2 lžícekečupu
6 lžicmajonézy
1 kschilli papričky
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Uvařený vepřový jazyk dobře oloupeme, očistím a nakrájíme na plátky
2. Rozklepnuté vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a plátky masa obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance
3. Na rozehřátém oleji osmažíme obalené plátky po obou stranách dozlatova, poklademe je na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk 4. Mezitím si v misce smícháme majonézu s bílým jogurtem, ochutíme kečupem, solí, pepřem a nakonec vmícháme očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku
5. Tuto pikantní omáčku podáváme ke smaženému jazyku s vařenými bramborami.

Doporučení:

Jak uvařit vepřový jazyk? Recept najdete zde: Vepřový jazyk vařený.

Poznámka:

Foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy