REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený sýr s drůbeží šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česká klasika s malou obměnou. Přidáním drůbeží šunky nadchnete i zaryté masožrouty.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky tvrdého sýra o tloušce cca 1 cm
8 kstenkých plátků drůbeží šunky
2 ksvejce
1 lžícemléka
sůl
strouhanka
hladká mouka na obalení

Postup:

1. Plátky sýra namočíme v rozšlehaném vejci s mlékem
2. Z obou stran k sýru přitiskneme plátky šunky (ta by neměla přesahovat přes obvod sýra!), vejce osolíme
3. Připravené porce sýra a šunky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance
4. Strouhanku dobře přitlačíme a smažíme ve fritovacím hrnci při teplotě 180 °C cca 2-3 minuty.

Doporučení:

Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou nebo bramborovou kaší a kompotem.

Poznámka:

Pokud nemáte fritézu, můžete pokrm připravit ve větším množství oleje ve vysoké pánvičce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy