REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený řízek z kachních prsou, opečené brambůrky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemné a křehké řízky z kachních prsou, předem naložené v česneku a koření, poté obalené a osmažené na kachním sádle. Podávané s opečenými brambůrky.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
4 ksprsou z mladé kachny bez kůže
4 ksstroužku česneku
2 ksvajec
800 gmalých brambor
sádlo (může být kachní)
hladká mouka
strouhanka
petrželka
vegeta
pepř
sůl

Postup:

1. Prsa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme jemně česnekem
2. Necháme odležet alespoň čtyři hodiny
3. Pak obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
4. Smažíme zvolna na sádle
5. Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme, prosypeme vegetou a třeným nesoleným česnekem a osmažíme do zlatova
6. Na závěr přidáme petrželku.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy