REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený kuřecí řízek s bramborovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V klasickém trojobalu obalené plátky kuřecího masa usmažené pěkně dozlatova, servírované s bramborovým salátem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500-600 gkuřecího masa (vykostěné nohy nebo prsní řízky)
130 gtuku na smažení
100 g strouhanky
50 ghladké mouky
2 ksvejce
mléko nebo voda
sůl
Na bramborový salát:
1 kgbrambor
1 sklenicenakládané zleniny Kunovjanka
1 menší sklenicenakládané baby karotky s hráškem
1 ksvětší cibule
2 lžíceoleje
voda na uvaření brambor
(cukr)
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky masa naklepeme, osolíme
2. Připravené řízky pak obalíme v prosáté mouce, ve vejcích osolených špetkou soli a rozšlehaných s mlékem, nakonec i ve strouhance
3. Kuřecí řízky usmažíme v horkém tuku, po obou stranách, dozlatova.

Příprava bramborového salátu:
1. Brambory uvaříme ve slupce den předem, druhý den slupku oloupeme, brambory nakrájíme na menší kostky
2. K bramborám přidáme na jemno pokrájenou cibuli, zavařenou zeleninu i s částí nálevu (větší kusy pokrájíme)
3. Salát nakonec dochutíme olejem, solí a pepřem, necháme odležet v lednici.

Doporučení:

Pokud je salát příliš kyselý, můžeme ho dochutit cukrem. Samozřejmě můžeme k řízkům udělat i jinou variantu bramborového salátu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy