REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený celer se sýrem a šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvíli povařená kolečka celeru, obalená v klasickém trojobalu spolu s plátky sýru a šunky, kolečka pak usmažené ve vyšší vrstvě tuke pěkně dozlatova.


Ingredience:
100 gplátkového sýra (ideálně salámový, kulatý)
1 ksvětšího celeru
100 gšunky
hladká mouka
strouhanka
vejce
pepř
sůl
sádlo nebo olej na smažení

Postup:

1. Celerovou bulvu oloupeme a nakrájíme na 3 mm silná kolečka, v osolené vodě vaříme do poloměkka cca 7 minut, na sítku necháme okapat a pak ještě vysušíme papírovou utěrkou
2. Mezi dvě kolečka celeru vložíme plátek sýra a šunky, lehce osolíme a opepříme
3. Obalujeme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, nezapomeneme na boky a obal řádně přimáčkneme
4. Ve vyšší vrstvě tuku smažíme do zlatava.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory, šťouchačkami nebo bramborovou kaší.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy