REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smaženice z mražených hub

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česká klasika, houbová smaženice, ale tentokrát z mražených hub. A samozřejmě s cibulí, vajíčky, sádlem i drceným kmínem. Podáváme na chlebu nebo na topince.


Ingredience:
200 gmražených hub
4 ksvajec
1 kscibule
1 lžícedobrého sádla
1 lžícemásla
1 lžičkadrceného kmínu
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Houby necháme rozmrazit
2. Na sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme houby a necháme odpařit přebytečnou tekutinu
3. Osolíme, opepříme a okmínujeme
4. Přidáme vajíčka a necháme je srazit
5. Podle chuti případně dosolíme
6. Na talíři posypeme pažitkou.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem. Výborná je i na topince nebo opečeném toustu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy