REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené švestky v těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půlky kompotovaných švestek namočené v těstíčku z polohrubé mouky, žloutků, mléka, oleje a tuhého sněhu z bílků, usmažené na rozehřátém oleji pěkně dorůžova, servírované horké, posypané moučkovým a vanilkovým cukrem.


Ingredience:
500 gkompotovaných švestek
olej na smažení
moučkový cukr
vanilkový cukr
Na těstíčko:
3 ksvajec
120 gpolohrubé mouky
100 mlplnotučného mléka
1 lžíceoleje

Postup:

1. Kompotované švestky si scedíme a necháme okapat, pak je vypeckujeme a rozdělíme na půlky
2. Poté si vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílku si vyšleháme tuhý sníh
3. Pak si v misce z mouky, žloutků, mléka a lžíce oleje vytvoříme řidší těstíčko, které necháme 10 minut stát
4. Potom do těstíčka zlehka vmícháme sníh z bílků a v takto připraveném těstíčku namáčíme půlky švestek, které smažíme na rozehřátém oleji z obou stran pěkně dorůžova
5. Nakonec smažené švestky pocukrujeme a horké servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy