REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené nudle Pad Thai

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Asijská inspirace v podobě osmažených nudlí s mnoha druhy zeleniny a restovanými krevetkami. Dochucené chilli papričkami a pikantní omáčkou.


Ingredience:
400 gtenoučkých rýžových nudlí
100 gzelených fazolek, překrájených na třetiny
30 ksčerstvých krevet (vyloupaných, zbavených ocásků)
3 ksstroužku česneku
3 ksvejce
2 kscelé červené chilli papričky
2 ksjarní cibulky
1 ksčervené chilli papričky ozdobu
1 ksvelké mrkve
1/2 kscukety
1 hrstsojových výhonků
rostlinný olej (panenský olivový je nejlepší)
koriandrová nať
petrželová nať
Na omáčku:
4 lžícetamarindové pasty
3 lžícerybí omáčky
150 gtřtinového cukru
šťáva z 1/2 limetky
kůra z limetky nastrouhat do nudlí

Postup:

1. Omáčka: pomalu zahříváme v hrnci tamarindovou omáčku s třtinovým cukrem, dochucenou rybí omáčkou a limetovou šťávou
2 Když se všechny ingredience prolnou a omáčka se začne vařit, ještě ji pořádně promícháme a odstavíme z plotny; dáme ji na stranu
3. Pokrájíme veškerou zeleninu: mrkev oloupeme a nakrájíme na tenoučké nudličky, cuketu pokrájíme taktéž na tenčí nudličky, zelené fazolky uvařené do polo měkka pokrájíme na třetiny, jarní cibulku pokrájíme na kolečka
4. Každý druh zeleniny máme připravený na extra talířku, neboť za chvíli budeme smažit a restovat každou ingredienci zvlášť
5. Sojové výhonky, chilli papričky dáme stranou na extra talířky (pro přípravu asijských dobrot se ke smažení jídel nejlépe hodí pánev wok)
6. Do woku dáme lžíci olivového oleje
7. Olej rozpálíme a dáme na něj restovat vyloupané a ocásků zbavené krevety, které lehce osolíme
8. Přidáme k nim na tenké plátky pokrájený česnek, nadrobno pokrájenou koriandrovou a petrželovou nať a krevetky během restování zakápneme šťávou z limetky
9. Když jsou krevetky orestované dozlatova, sesypeme je z pánve do extra mističky, kterou přiklopíme talířkem nebo překryjeme alobalem, aby zůstaly co nejteplejší
10. A nyní následují všechny ostatní ingredience, které vždy lehounce osolíme a každou zvlášť restujeme na trošce rozpáleného olivového oleje
11. Každou hotově orestovanou zeleninu sesypáváme na extra talířky
12. Když máme veškerou zeleninu orestovanou tak, aby byla pevná na skus, tak na trošce olivového oleje připravíme míchaná vajíčka z 3 předem vyšlehaných vajec
13. Lehounce je osolíme, stejně jako všechny předešlé ingredience. Když jsou vajíčka usmažená, rozsekáme je vařečkou na malé kousky a také je sesypeme do extra talířku
14. Vedle v hrnci jsme si zatím uvařili tenké rýžové nudle, jsou uvařené za dvě až tři minuty, slijeme je a slité je dáme do woku
15. Ve woku je na trošičce olivového oleje smažíme, cca 3 minuty a zalijeme je připravenou omáčkou
16. Dobře je promícháme, aby na sebe všechny nudle nabalily omáčku a všechny připravené a hotově orestované zeleniny přisypeme k nudlím
17. Vše opatrně promícháme a už můžeme servírovat nudle
18. Na talíř naservírované nudle dozdobíme restovanými krevetkami a nasekanou chilli papričkou a můžeme si vychutnat tento lahodný pokrm.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy