REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené býčí žlázy, vídeňský bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žlázy z býka důkladně oprané, vymočené v mléce, pak spařené a usmažené v trojobalu, servírované s vychlazeným bramborovým salátem


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gbýčích žláz
mléko
hladká mouka
strouhanka
vejce
voda
tuk
sůl
Na salát:
800 gbrambor, dopředu uvařených ve slupce
3 lžícekvalitního slunečnicového oleje
2 lžícepřevařené vody
1 lžíceocta 8 %
1/2 lžičkymletého černého pepře
1/2 lžičkysoli
2 ksčervené cibule
1 ksčerstvého paprikového lusku

Postup:
  1. Žlázy omyjeme a necháme vymočit asi 30 minut v mléce
  2. Vymočené v polovině rozkrojíme, na okrajích nařízneme a pak je spaříme v horké vodě
  3. Spařené žlázy vychladíme ve studené vodě a necháme je řádně okapat
  4. Pak žlázy osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a strouhance
  5. Osmažíme na pánvičce v rozpáleném tuku dozlatova.

Příprava vídeňského bramborového salátu:

  1. Dopředu uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, větší brambory před tím raději přepůlíme
  2. Vložíme ho hluboké mísy, osolíme, okořeníme pepřem a přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka a papriku zbavenou jadřince, očištěnou a nakrájenou na kratší tenké nudličky
  3. Opatrně promícháme a zalijeme směsí z oleje, octa a vody, znovu promícháme
  4. Salát dáme do lednice a necháme ho rozležet nejlépe do druhého dne.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy