REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené bramborové lupínky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané brambůrky, které si vyrobíte sami doma.


Ingredience:
1000 gbrambor (stejné velikosti)
500 goleje
mletý pepř
jemná sůl

Postup:

1. Oloupané brambory opláchneme a nakrouháme na okurkovém kruhadle na stejnoměrně silné plátky – lupínky, o tloušťce asi 2 mm
2. Pak je 30 minut ve studené vodě vymáčíme a odkapané po částech v čisté utěrce důkladně osušíme
3. Suché lupínky v hodně rozpáleném oleji smažíme tak dlouho, až jsou růžové a křupou
4. Poté je vyndáme, vysypeme na sítko a necháme dobře odkapat
5. Takto připravené brambůrky osolíme, opepříme a podáváme k vínu, pivu či koktejlům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy