REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená rajčata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky rajčat obalené v mouce, strouhance a vajíčkách, usmažené v horkém oleji.


Ingredience:
8 kstvrdých rajčat
1-2 ksvajec
100 gstrouhanky
100 goleje
40 ghladké mouky

Postup:

1. Omytá rajčata rozkrájíme na silnější plátky nebo čtvrtky
2. Obalujeme v mouce, potom namáčíme v rozšlehaných, osolených vejcích a nakonec obalujeme ve strouhance
3. Takto připravená rajčata vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Takto upravená rajčata servírujeme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší. Vhodným doplňkem je hlávkový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy