REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obalované plátky eidamu usmažené pěkně dozlatova, servírované s různě upravenými brambory a tatarskou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky eidamu (tloušťka 7 mm) 40 % nebo 30 %
hladká mouka
strouhanka
vejce
sádlo nebo jiný tuk na smažení
Na brambory:
500 gbrambor
1,5 lvody
1 lžičkakmínu
1 lžičkasoli

Postup:

1. Sýr obalíme klasicky v trojobalu (hladká mouka, rozšlehaná vejce nesolená, strouhanka) a pak ještě jednou obalené sýry protáhneme ve vajíčku a následně ve strouhance
2. Smažíme na středním plameni ve vyšší vrstvě sádla, z obou stran, dozlatova, obracíme obezřetně, aby nám sýr nevytekl
3. Podáváme s vařeným, máslem maštěným, bramborem, zeleninovým salátem a tatarskou omáčkou.

Příprava brambor:
1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám brambory změknou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy