Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepičí polévka

Slepičí polévka se zeleninou a nudlemi.

Ingredience:
1 ksslepice
150 gkořenové zeleniny
4 hrstinudlí (4 lžíce rýže)
2-3 lvody
petrželku
sůl

Postup:

1. Dobře očištěnou slepici i její vnitřnosti vložíme do studené osolené vody a vaříme mírným varem cca 2-3 hodiny podle stáří slepice
2. Když slepice změkne, přidáme kořenovou zeleninu
3. Zeleninu i uvařenou slepici vyjmeme
4. Maso ze slepice obereme a nakrájíme na nudličky, vnitřnosti i zeleninu také pokrájíme na malé kousky
5. Vše vložíme zpět do polévky a zavaříme s nudlemi.

Doporučení:

Do slepičí polévky se hodí i květák a houby.

Fotogalerie:


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy