REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný závin v bábovce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaná bábovka seskládaná z jednotlivých závinů seskládaných do bábovkové formy. Je chutná a velmi dekorativní. Recept byl připravený ve spolupráci s Herou a bloggerkou Elly.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
250 ghladké mouky
100 gHery máslová příchuť
1 sáčeksušeného droždí
250 mlplnotučného mléka
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
2 ksžloutky
Na náplň:
350 ggoudy (plátky)
300 gšunky (plátky)
3 kscelé jarní cibulky
Ostatní:
Hera a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Postup:
  1. Sypké suroviny – droždí, sůl, cukr a mouky, smíchejte dohromady, přidejte mléko, žloutky a Heru, vypracujte nelepivé těsto, které nechejte hodinu kynout pod utěrkou, na teplém místě
  2. Vykynuté těsto rozdělte na pět zhruba stejných dílů, každý zvlášť vyválejte a poklaďte plátky šunky a sýra, nahoru nasypejte na kolečka pokrájenou jarní cibulku – bílé i zelené části
  3. Každý kousek těsta ozdobený surovinami na náplň pevně zaviňte
  4. Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte moukou
  5. Malé záviny vkládejte do formy tak, aby na sebe navazovaly, nakonec lehce všechny vrstvy stlačte k sobě
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45-50 minut
  7. Vyklopte a nechejte půl hodiny vychladnout, poté můžete krájet.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy