REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný nálev na zeleninu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na nakládání (sterilování).


Ingredience:
1 lvody
15-20 gsoli (2-3 lžičky)
nádoba na svaření

Postup:

1. Vodu se solí krátce povaříme a teplý nálev nalijeme na zeleninu ve sklenicích
2. Sklenice uzavřeme víčky a zeleninu sterilujeme podle druhu cca 20-30 minut při teplotě kolem 90 °C 3. Zeleninu ve slaném nálevu používáme do polévek, omáček, nebo ji dusíme či zapékáme.

Doporučení:

Do slaného nálevu na některé druhy zeleniny můžeme přidat až 2 lžičky cukru (hrášek, celer..). Zeleninu omyjeme v celku, před nakrájením, aby se nám nevyluhovaly vitamíny.

Poznámka:

Zeleninu sterilujeme podle jednotlivých druhů 20-30 minut při teplotě 85-90 °C.Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy