REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaninový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto pokladené slaninou, cibulí a strouhaný sýrem, přelité vaječnou směsí a upečené dozlatova.


Ingredience:
250 glistového těsta
150 ganglické slaniny
100 gtvrdého sýra
250 mlsmetany na šlehání
3 ksvajec
3 ksplátků slaniny na ozdobení
1 kscibule
špetka mletého pepře
špetka strouhaného muškátového oříšku
špetka soli
mouka na pomoučení válu

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále, vložíme do koláčové formy a propícháme ho vidličkou, aby se nevytvořily bubliny
2. Na pánvi opečeme anglickou slaninu nakrájenou na jemné plátky a rozložíme stejnoměrně na těsto
3. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na tuku ze slaniny, pak jí poklademe na koláč a posypeme na jemno nastrouhaným sýrem
4. Do misky dáme rozklepnutá vejce, osolíme, opepříme, přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku, přilijeme smetanu a vše metlou vyšleháme
5. Směs nalijeme na korpus, ozdobíme plátky anglické slaniny, dáme do trouby a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy