REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaninové brambory se špenátem a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve slupce vařené brambory plněné směsí čedaru a špenátových listů. Zabalené do anglické slaniny a zapečené v troubě.


Ingredience:
Pro 2 osoby
6 ksve slupce vařených brambor
150-200 gdlouhých plátků slaniny
100 gčedaru
6 lžicšpenátových listů
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory rozpůlíme
2. Jejich vnitřek částečně vydlabeme, rozmačkáme, osolíme, přidáme nasekané lístky špenátu a lžičku strouhaného sýra
3. Směsí naplníme brambory, překryjeme druhou polovinou a přitiskneme k sobě
4. Obalíme plátky slaniny a na pečicím papíru zapékáme v troubě asi 30 minut při 180 °C, dokud slanina nezezlátne
5. Můžeme podávat jen tak, nebo se saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy