Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaninové brambory se špenátem a sýrem

Ve slupce vařené brambory plněné směsí čedaru a špenátových listů. Zabalené do anglické slaniny a zapečené v troubě.

Ingredience:
Pro 2 osoby
6 ksve slupce vařených brambor
150-200 gdlouhých plátků slaniny
100 gčedaru
6 lžicšpenátových listů
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory rozpůlíme
2. Jejich vnitřek částečně vydlabeme, rozmačkáme, osolíme, přidáme nasekané lístky špenátu a lžičku strouhaného sýra
3. Směsí naplníme brambory, překryjeme druhou polovinou a přitiskneme k sobě
4. Obalíme plátky slaniny a na pečicím papíru zapékáme v troubě asi 30 minut při 180 °C, dokud slanina nezezlátne
5. Můžeme podávat jen tak, nebo se saláty.

Fotogalerie:


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy