REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané kmínové rohlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané rohlíky z kynutého těsta zdobené hrubozrnnou solí a kmínem. Chutnají skvěle. Vydrží čerstvé i několik dní, ovšem jen dobře zabalené! :)


Ingredience:
1 kghladké mouky
3 dclvlažného mléka
3 dclrostlinného oleje
2 lžícecukru
2 lžičkysoli
Na kvásek:
1 kskostka droždí
2 dclmléka
1 lžičkacukru
Ostatní:
vejce na potření, kmín, hrubozrnná sůl

Postup:

1. Smícháme lehce ohřáté mléko s cukrem, přidáme rozdrobenou kostku droždí, necháme vzejít kvásek, což trvá asi 10 až 15 minut
2. Ve velké míse smícháme nejprve sypké suroviny, do nich zamícháme olej, teplé mléko a nakonec i vzešlý kvásek, vymícháme vláčné nelepivé těsto, které necháme 1 hodinu kynout na teplém místě, pak těsto ještě jednou prohněteme a rozdělíme na 8 kusů
3. Z každého kusu vyválíme tvar trojúhelníku, který posléze srolujeme od širší strany směrem k cípu trojúhelníku a zakroutíme do tvaru rohlíku
4. Na pečícím papíře pečeme vajíčkem potřené a hrubou solí a kmínem posypané rohlíky 20 minut na 200 °C do zlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy