REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladký tulipán

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tříbarevný moučník ve tvaru tulipánu z tuku, vajec, cukru, mouky, kakaa a máku.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
250 gtuku na pečení
200 gcukru moučka
6 ksvajec
6 lžicrostlinného oleje
3 lžícemletého máku
2 lžícekakaa
2 lžičkyprášku do pečiva

Postup:

1. V míse utřeme vařečkou tuk na pečení s moučkovým cukrem
2. Přidáme 6 žloutků, mouku smíchanou s práškem do pečiva a 6 lžic rostlinného oleje, nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Těsto si rozdělíme na tři díly
4. První díl necháme tak, do druhého přidáme kakao a do třetího mletý mák
5. Formu na biskupský chlebíček (srnčí hřbet) vymažeme tukem a vysypeme moukou
6. Nejprve do formy nalijeme těsto s mákem, uprostřed vytvoříme dolík a nalijeme kakaové těsto, opět vytvoříme dolík a nalijeme světlé těsto
7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 20-30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy