REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarky ze sumce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky masa ze sumce obalené v pikantní mouce, usmažené dozlatova a dokřupava. Podáváme teplé s čerstvým chlebem, feferonkami a chlazeným pivem.


Ingredience:
1 kgmasa ze sumce
hladká mouka
červená paprika
drcený kmín
sádlo
pepř
hrubozrnná mořská sůl

Postup:

1. Maso ze sumce zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kostky o hraně 1,5-2 cm
2. Hladkou mouku promícháme s červenou paprikou drceným kmínem a pepřem
3. Ve směsi obalíme kostičky masa, které pak smažíme na sádle, ze všech stran, dozlatova (správně usmažené škvarky musí po dopadu na talíř „zazvonit“).

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy