REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skotská vejce v mletém mase

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduší varianta na známé a velmi oblíbené jídlo ze Skotska na vajíčka uvařená na tvrdo, obalená do kabátku z mletého vepřového masa, usmažená do zlatohněda.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gmletého vepřového masa
4 ksvejce uvařená na tvrdo
1 ksvelké vejce do sekané
hladká mouka
strouhanka
mletý černý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Předem uvařená vejce oloupeme, obalíme v hladké mouce, syrové vejce rozšleháme v malém množství studené vody
2. Mleté maso promícháme se solí a pepřem, rozdělíme na 4 díly
3. Vejce obalíme postupně v mletém mase a ve strouhance
4. Ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného oleje osmažíme obalená vejce do zlatohněda, což trvá asi 5-7 minut.

Doporučení:

Skotská vejce podáváme teplá například se šťouchanými bramborami nebo studená se zeleninovým salátem.

Poznámka:

Sekanou můžeme ještě dochutit čerstvě nasekanýma bylinkama, případně kořením dle vlastní chuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy