REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skořicové máslové sušenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Provoňte dům čerstvě upečenými sušenkami, po kterých se zaručeně zapráší, ještě než stihnou pořádně vychladnout. Vyzkoušejte recept na klasické „máslovky“, do nichž jsme přidali skořici.


Ingredience:
280 ghladké mouky
200 gzměklého másla
65 gmoučkového cukru
1/2 ksvanilkového lusku
2 lžičkyskořice
potravinářská fólie

Postup:
  1. Do mísy nasypte mouku, přidejte pokrájené máslo, moučkový cukr, obsah vanilkového lusku a skořici
  2. Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto, nejlépe to jde pomocí robotu, ale můžete těsto vypracovat i rukama
  3. Hotové těsto zabalte do potravinové folie a nechte alespoň 30 minut chladit v lednici
  4. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem
  5. Z těsta utvořte váleček a nožem ho rozkrájejte na stejně velké kusy
  6. Tvarujte sušenky podle vlastní fantazie a ozdobte je obtiskem vidličky
  7. Pečte do růžova, asi 5 – 10 minut
  8. Po vychladnutí skladujte v uzavíratelné dóze.
Doporučení:

Na pečení používejte poctivé máslo bez rostlinných náhražek.

Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy