REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šípková marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda z plodů šípkové růže.


Ingredience:
1 kgšípkového protlaku
300 gcukru krystal

Postup:

1. Nejdříve připravíme protlak: zralé šípky omyjeme, zbavíme stopek a okvětí, vložíme do nádoby a zvolna vaříme, až změknou, poté je vylisujeme buď přes síto, nebo na mlýnku na ovoce – zpracováváme horké, (chceme-li mít marmeládu obzvláště jemnou, pak před vařením šípky rozpůlíme, vyškrábeme jadérka a chloupky, vypereme a dáme vařit) 2. Protlak zvážíme a dáme vařit, aby se část tekutin odpařila
3. Přidáme cukr a přivedeme k varu
4. Když nám směs dostatečně zhoustne, naplníme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy