REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sépie se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pod názvem „Ika to jasai no umani“ najdete v Asii pokrm z marinovaných sépií a podušené zeleniny.


Ingredience:
2 kssépie
1 ksokurky
50 gceleru
2 lžičkyoleje
1/2 lžičkycukru
1 lžičkabílého vína
1 hrnečekvývaru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Sépie očistíme a sloupneme z nich kůži, nakrájíme je na větší kostky
2. Marinádu připravíme ze soli, bílého vína a salátového oleje, v marinádě kostky sépií marinujeme asi 30 minut
3. Vývar, celer, okurku, cukr, sůl a pepř dáme do hrnečku a povaříme, když bude celer měkký, přidáme sépie i se zálivkou a vše dovaříme doměkka.

Doporučení:

Tento pokrm podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy