REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selské vepřové kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové kotlety opečené na oleji, pokladené na slanině orestovanými hřiby, servírované obložené uvařenými a pak opečenými bramborami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřových kotlet s kostí
1 ksstroužek česneku
100 ghříbků
30 gslaniny
3 lžíceoleje
mletý pepř
sůl
Na přílohu:
600-800 gbrambor
voda
sůl
olej na opečení

Postup:

1. Z vepřových kotlet maso asi do poloviny kosti odřízneme, kotlety lehce naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme
2. Osolené pepřem posypané kotlety opečeme zprudka, z obou stran, na rozpáleném oleji, opečené uložíme v teple
3. Přebytečný olej z pánve slijeme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, přihodíme očištěné, pokrájené hříbky, se solí utřený česnek, osolíme a vše dobře orestujeme
4. Kotlety servírujeme pokladené směsí z hříbků a obložené uvařenými a pak opečenými bramborami.

Příprava přílohy: Brambory uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka, pak je vytáhneme, necháme důkladně okapat a potom je ve fritéze, nebo na pánvičce, ve větším množstvím oleje, opečeme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou různě upravené zeleninové saláty.

Poznámka:

Jedna z variant přípravy pečených brambor: Opečené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy