REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selské rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoto podušené v troubě.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
320 grýže
250 grajčat
200 ghub
100 ghrášku
50 gmásla
2 lžíceoleje
2 kspaprik
2 ksmrkve
1 kscibule
1 ksstroužku česneku
mletá paprika
strouhaný sýr
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek
2. Vmícháme mletou paprikou, houby pokrájené na plátky, mrkev a papriky pokrájené na nudličky a podusíme několik minut
3. Pak přidáme spařená, oloupaná a na menší kousky nakrájená rajčata, hrášek, přepranou, propláchnutou a spařenou rýži, vše zalijeme půl litrem vody, osolíme, opepříme a na plotýnce přivedeme k varu
4. Potom rizoto dusíme pod pokličkou v troubě (180 °C) doměkka
5. Do měkké rýže vmícháme dvouzubou vidlicí máslo a část strouhaného sýra
6. Rizoto urovnáme na mísu a podáváme
7. Další strouhaný sýr podáváme v misce zvlášť.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy