REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selské placky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené placky z na hrubo nastrouhanýchbrambor, smíchané s nakrájenou slaninu a nasekanou petrželkou. Podávané se smaženou cibulkou.


Ingredience:
500 gsyrových brambor
100 gslaniny
3 ksvajec
2 kscibule
1 lžícenasekané petrželky
hladká mouka
mléko
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Vejce rozšleháme se solí a přimícháme tolik mouky, aby vzniklo táhlé těsto
2. Přidáme takové množství mléka, aby vymícháním vzniklo palačinkové těsto
3. Do těstíčka nastrouháme na hrubo brambory, přidáme nakrájenou slaninu, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a promícháme
4. Je-li směs příliš hustá, naředíme troškou mléka
5. V pánvi rozehřejeme sádlo a naběračkou rozlijeme těsto
6. Placky smažíme z každé strany do křupava
7. Placky vyjmeme osušíme ubrouskem, ozdobíme osmaženými kroužky cibule a teplé podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy