Na pánvi na oleji zprudka opečené kostičky vařených brambor, plátky hub a proužky zeleniny, směs nakonec zapečená spolu s vejci.
Ingredience:
200 g | hub (klouzky nebo hříbky) |
200 g | brambor |
2 ks | vejce |
1 ks | červená paprika |
1 ks | červená cibule |
červená mletá paprika | |
petrželka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Uvařené vychladnuté brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Houby očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli a papriku na proužky.
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme všechny nakrájené suroviny a za občasného míchání je opečeme doměkka.
- Na směs vyklopíme syrová vejce, osolíme, opepříme, posypeme červenou mletou paprikou, přiklopíme pokličkou a necháme vejce ztuhnout.
- Hotovou omeletu přesuneme na talíř a posypeme nakrájenou petrželkou, ihned podáváme.
Text i foto: D. Marounek