REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná z pečené červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je pro vegany, ale může chutnat i milovníkům pojídání masa. Jde o sekanou připravenou z pečené červené řepy, černých fazolí, mrkve a dalších surovin, upečenou v troubě a servírovanou nakrájenou na plátky.


Ingredience:
Rozpis na 5 až 6 porcí:
500 gčervené řepy
200 gčerných fazolí
cca 200 gpohankové mouky
1-2 hrstilistů petrželky, libečku ...
2 lžícemajoránky
4-5 ksstroužků česneku
1 kscibuli
pepř
sůl
Ostatní:
olej, alobal

Postup:
  1. Večer předem samotnou přípravou pokrmu namočíme fazole
  2. Druhý den vodu slijeme a v čisté uvaříme spolu s cibulí doměkka
  3. Řepu vložíme do alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 1 hodinu
  4. Upečenou řepu oloupeme a ve větší míse tyčovým mixerem rozmixuje na pyré
  5. Do hmoty přidáme fazole, na jemno nastrouhanou mrkev, utřený česnek, bylinky a koření, ještě chvíli zlehka promixujeme, fazole by měli zůstat celé
  6. Přidáme mouku, ovšem jen takové množství, aby jsme docílili hustého těsta, které půjde přendat na olejem vymazaný pekáč
  7. Z těsta vytvarujeme bochánek, vložíme do trouby vyhřáté 180 °C tak 40 minut.
Doporučení:

Podáváme s různě upravenými brambory a nějakým vhodným zeleninovým salátem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy