REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Segedínský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové plecko na cibulce se zelím, zjemněné smetanou.


Ingredience:
500 gvepřové plece
300 gsterilovaného zelí
300 gsádla
40 ghladké mouky
0,2 lsmetany
3 ksstroužků česneku
1 ksmenší cibule
mletá paprika
trochu vody
kmín
sůl

Postup:

1. Na polovině sádla orestujeme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostičky nakrájené maso
2. Osolíme, vmícháme mletou papriku a zalijeme trochou horké vody
3. Přidáme ještě kmín a dusíme do poloměkka
4. Přidáme vymačkané, překrájené sterilované zelí a světlou jíškou (připravímetak, že druhou polovinu sádla a hladkou mouku osmažíme dorůžova, přidáme trochu vody a dobře rozmícháme), dusíme doměkka
5. Krátce před koncem do guláše ještě přidáme utřený česnek, smetanu a ještě chvíli za stálého míchání povaříme.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy