REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Segedínský guláš III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta receptu na klasický guláš původem z Maďarska.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
500 gvepřového masa bez kostí
700 gkysaného zelí
50 gsádla
30 ghladké mouky
2 dlkysané smetany
1 kscibule
mletá sladká paprika
sůl

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpálené polovině dávky sádla a přidáme na kostky nakrájené maso
2. Opečeme je po všech stranách, posypeme mletou paprikou, zamícháme, podlijeme trochou horké vody a dusíme téměř doměkka
3. Na zbylém sádle dusíme zelí s trochou vlastní šťávy
4. Téměř měkké zelí přidáme k masu, zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dodusíme doměkka.

Doporučení:

Příloha: Houskový knedlík, vařené brambory nebo pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy