REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Segedínské vepřové kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety dodušené spolu s kysaným zelím.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety
1 ksvětší cibule
1 ksstroužku česneku
500 gkysaného zelí
50 gtuku
250 mlkysané smetany
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkahladké mouky
trochu drceného kmínu
voda

Postup:

1. Maso z vepřové kotlety asi do poloviny odřízneme od kosti, kotlety po obvodu nařízneme, lehce naklepeme a na části rozehřátého tuku je po obou stranách zprudka opečeme, pak maso uložíme v teple
2. Na zbytku tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme sladkou mletou papriku a lehce osmahneme
3. K orestované cibuli přidáme opečené kotlety, mírně je podlijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka
4. K poloměkkým kotletám přidáme se solí utřený česnek, drcený kmín, kysané zelí a dusíme
5. Nakonec pokrm zalijeme kysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku hladké mouky, osolíme a ještě povaříme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy