REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Segedínská rybí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z menšího kapra, cibule, papriky a koření.


Ingredience:
1 ksmenšího kapra
1 kszelené zmrazené papriky
2 kscibule
20 gmásla
mletá sladká paprika
voda
sůl

Postup:

1. Kapra očistíme, stáhneme, hlavu, vnitřnosti a ploutve dáme stranou, ze zbytku odstraníme hřbetní kost, maso vykostíme, nakrájíme na menší proužky, osolíme a dáme do chladna
2. Do vody dáme vařit hlavu, ocas, ploutve a hřbetní kost, přidáme sůl a nahrubo nakrájenou oloupanou cibuli
3. Vaříme asi 30 minut, potom vývar procedíme, maso obereme a prolisujeme do vývaru
4. V této fázi přidáme nasolené kousky masa, vnitřnosti a maličko pálivé papriky, současně přidáme na nudličky nakrájenou zelenou papriku
5. Zvolna bez míchání vaříme dalších 10 minut, až je maso úplně měkké
6. Hotovou polévku doplníme rozehřátým máslem, ve kterém jsme zpěnili lžíci sladké papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy